כולם כבר יודעים שטחינה זה החיים. היא באה לנו כל כך טוב, אבל למה בעצם? קבלו 10 סיבות ממש, אבל ממש טובות למה כדאי לנו לשלב טחינה ארציאלי בתפריט התזונה היומי.
קודם כל - למה ארציאלי? כי היא טחינה טבעית שמיוצרת ללא תוספת מלח ועם הערכים התזונתיים הגבוהים ביותר. הטחינה מהשומשום המלא מגיעה ל 872 מ"ג סידן.... כבר סיבה מספיק טובה, לא?
1 מקור לחלבון מהצומח
טחינה גולמית מכילה כמות גבוהה
של חלבון. ב- 2 כפות טחינה
גולמית יש כ- 6.5 גרם חלבון
(לשם השוואה, ב- 2 כפות גבינה
לבנה יש רק כ- 2.9 גרם חלבון)
2 מפחית לחץ דם גבוה
תכולת המגנזיום בזרעי השומשום
מצויינת להפחתת יתר לחץ דם
ומסייעת גם בשמירה על רמות אינסולין וגלוקוז תקינות להפחתת
הסיכון לחלות בסוכרת
3 אנטי אייג'ינג
זרעי השומשום בעלי תכונות ריפוי
ושמירה על חום ולחות העור. כמו
כן בזכות הפעילות האנטי דלקתית
תורמים להפחתת אדמומיות בעור
ובעיות עור. בונוס! בזכות תכולת
האבץ הגבוהה תורמים לייצור
קלוגן שמשפר את גמישות העור
וגורם לו להראות זוהר.
4 נוגד דיכאון
הטריפטופן בזרעי השומשום תורם
לייצור סרוטונין, האחראי על ויסות
השינה ומצב הרוח ובעל תכונות מרגיעות הנלחמות במצבי רוח
ודכאון.
5 נלחם בסרטן
זרעי השומשום עשירים במגנזיום,
בעלי תכונות נוגדות סרטן, כמו גם
ויטמין E נוגד חמצון המסייע להדוף נזקים בכבד. יתרונות אלו מסייעים
במניעת סרטן וטיפול לסובלים
ממנו. בנוסף, ה-Sesamol המצוי בשומשום עשוי למנוע נזק ל-DNA
שנגרם כתוצאה מטיפולי הקרנות.
6 מפחית כולסטרול רע
פיטוסטרולים המצויים בכמויות
גדולות בשומשום מסייעים
בהפחתת ספיגת הכולסטרול הרע
ובהמשך לירידה ברמתו בדם.
7 מפחית מתח וחרדה
המגנזיום והסידן שבשומשום
ממלאים תפקיד חשוב ומסייעים
בוויסות התכווצות שרירים והרפיה ומונעים עוויתות
8 תורם להזנת השיער
בזכות חומצות השומן זרעי
השומשום מסייעים בצמיחת
השיער, הזנת השורשים ושמירה
על לחות הקרקפת.
9 מסייע בבריאות הפה
תכולת השמן הגבוהה שבזרעי
השומשום מסייעת בהלבנת
השיניים והסרת רובד החיידקים.
כמו כן, מסייעת במניעת עששת
ומחלות חניכיים.
10 מונע הנגאובר
מתכננים ערב עם אלכוהול?
אכילת טחינה לפני מסייעת
בתפקוד הכבד ובפירוק השפעת
האלכוהול וניקוי הרעלים מהגוף
בעזרת ה-Sesamin המצוי בזרעי
השומשום.
לסיכום, מעבר לעובדה שטחינה כל כך טעימה ומעשירה כל מנה וקינוח היא פשוט גורמת לנו להיות הרבה יותר בריאים וגם מאושרים - זה מרגיש כמו מספיק סיבות לשלב אותה בתזונה היומיומית שלנו, לא?
Comments